Medis insight

"Hver person fortjener å være sunn"

Medis insight - "where nature meets science"

Medis insight er basert på innovativ og vitenskapelig basert produktutvikling og tilbyr et omfattende og nøye utviklet utvalg av mikronæringsstoffer , DNA-diagnostikk og funksjonell mat for å komme nærmere denne visjonen. Med vårt unike Medis system tilbyr vi komplekse produkter som skaper synergier mellom næringsstoffer og kofaktorer for å maksimere effektiviteten til produktene våre. Med vår tilleggsproduktlinje, Medis insight, fokuserer vi på individuelle mikronæringsstoffer og tilbyr dem i best mulig biotilgjengelighet og kvalitet. Vårt intelligente genetiske diagnoseverktøy hjelper deg å ta kontroll over helsen din basert på genene dine. Og med våre funksjonelle matvarer som medis-drikken, Medis Geens og Medis Sport ønsker vi å gjøre måten vi bruker mat på, smart. Kvalitetssikring og økologisk bærekraft er våre veiledende prinsipper for alle våre produktserier. Vi unngår tvilsomme tilsetningsstoffer og er avhengige av naturlige, lett tilgjengelige ingredienser, ansvarlige forsyningskjeder og EU-produksjon.

Systemer i balanse – takket være kraften til synergier

Våre MedisCare mikronæringsstoffer basert på prinsippet om årsakslogikk er preget av sin synergistiske kompleksitet. Vi styres av naturlovene og det komplekse samspillet mellom alle elementer. Vårt mål er å gjenskape disse synergiene så mye som mulig og overføre dette til våre høykvalitetsprodukter på en ernæringsmessig fornuftig måte. I likhet med naturen kombinerer vårt produkt ikke bare isolerte næringsstoffer, men tilbyr også en harmonisk kombinasjon av ingredienser som utfyller hverandre. Akkurat som et eple inneholder mer enn bare ett vitamin, støtter vårt produkt kroppen din med nøye balanserte ingredienser.

Du kan finne all informasjon om de eksakte ingrediensene og deres effekter på de respektive produktsidene. 

MC gruppe 01  Vitaminer og provitaminer.
MC gruppe 01 Vitaminer og provitaminer.

Ordet "vitamin" er avledet fra det latinske ordet "vita".  Oversettelsen for dette er "liv". Vitaminer er virkelig viktige og essensielle; De kan ikke produseres av kroppen selv og må tilføres gjennom mat. Spekteret av effekter av vitaminer for å opprettholde helse er omfattende og ikke begrenset til immunsystemet, energi metabolismen eller bindevev som muskler, bein, blodårer, hud eller hår. Noen vitaminer beskytter mot oksidativt cellestress, andre bidrar til sunt syn, hjertefunksjon, bloddannelse, mental ytelse eller cellespesialisering. Her finner du våre produkter fra kategori 01 av MedisCare-prinsippet. Du kan finne all informasjon om de eksakte ingrediensene og deres effekter på de respektive produktsidene.

MC 04 Mitokondrier og livsenergi
MC 04 Mitokondrier og livsenergi

Mitokondrier er cellens kraftverk og gir energi til alle biokjemiske prosesser i kroppen. Energi genereres gjennom metabolismen av karbohydrater, proteiner og fett, hvorfra "drivstoffet" ATP (= adenosintrifosfat) genereres gjennom komplekse metabolske prosesser. Kroppsceller som har høyt energiforbruk og høy metabolsk aktivitet, som hjerne-, nerve- og muskelceller, har rundt 1600 til 2000 mitokondrier per celle. For egg kan dette tallet være flere hundre tusen. Ulike mikronæringsstoffer spiller en rolle i disse komplekse prosessene og bidrar til normal energimetabolisme. Disse inkluderer for eksempel vitaminene biotin, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, samt sporelementene mangan, kobber, jod og jern og også mineraler som kalsium og magnesium.

MC 07 Nevrotransmittere og psyke
MC 07 Nevrotransmittere og psyke

Det menneskelige nervesystemet har 10¹⁰ nerveceller (nevroner). Disse frigjør budbringere-stoffer (nevrotransmittere) for å overføre signaler. Avhengig av typen nevrotransmitter, er signalet spenning eller hemmet. En rekke stoffer regulerer aktiviteten til nevrotransmittere. Når det gjelder mikronæringsstoffer, spiller B-vitaminer en spesielt viktig rolle her. Biotin, niacin, vitamin B12, vitamin B6 og vitamin C bidrar til normal funksjon av nervesystemet, psykologisk funksjon og reduksjon av tretthet og utmattelse. Pantotensyre, derimot, bidrar til normal syntese av steroidhormoner, vitamin D og enkelte nevrotransmittere.

MC 10 proteiner og aminosyrer
MC 10 proteiner og aminosyrer

En essensiell komponent i vev og celler er aminosyrer, hvorfra kroppen syntetiserer proteiner. Sammenlignet med ikke-essensielle aminosyrer, kan ikke essensielle aminosyrer syntetiseres av kroppen uavhengig. Her er inntak gjennom mat nødvendig. Mikronæringsstoffer som også spiller en rolle her inkluderer sink og magnesium, som bidrar til normal proteinsyntese. Vitamin B6 bidrar til normal protein- og glykogenmetabolisme. Folat bidrar til normal aminosyresyntese og molybden til normal metabolisme av svovelholdige aminosyrer som cystein og metionin.

MC 02 Hjerte, kar og blod
MC 02 Hjerte, kar og blod

Hjertet og blodårene utgjør det kardiovaskulære systemet. Som en funksjonell enhet forsyner dette systemet hele cellene med oksygen og næringsstoffer, brukes til fjerning av avfallsstoffer, immunforsvar og varmeveksling. Hele det kardiovaskulære systemet styres av en rekke kontrollmekanismer, som for eksempel tilpasser hjertefrekvens, karmotstand og mikrosirkulasjon til aktuelle behov. Viktige mikronæringsstoffer i dette området inkluderer vitamin tiamin, som bidrar til normal hjertefunksjon. Vitamin C bidrar til normal dannelse av kollagen i blodårene, mens vitaminene riboflavin, folsyre, B6 og B12 støtter normal bloddannelse.       

MC 05 Redox-system og sekundære plantestoffer
MC 05 Redox-system og sekundære plantestoffer

Antioksidanter som vannløselig vitamin C og fettløselig vitamin E bidrar til å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar også til å regenerere den reduserte formen av vitamin E og gjøre det funksjonelt igjen. Oksidativt stress kan utløses av miljøpåvirkninger som luftforurensning, UV-stråling, men også av konkurranseidretter. Dette fenomenet kan også observeres i planteverdenen. På for eksempel en banan kan man vanligvis se brune flekker etter bare noen få dagers lagring. Dette er et typisk tegn på oksidativt stress. Planter beskytter seg mot rovdyr og miljøpåvirkninger gjennom sine sekundære plantestoffer - såkalte polyfenoler. I planteverdenen er disse polyfenolene i stand til å fange opp aggressive oksygenradikaler. Den menneskelige organismen kan derimot ikke produsere polyfenoler.

MC 08 immunsystem
MC 08 immunsystem

Kroppens biologiske forsvarssystem, immunsystemet, tjener vanligvis til å beskytte kroppen mot vevsskader forårsaket av patogener. En rekke forskjellige organer og cellesystemer er involvert i utviklingen av immunresponsen. I følge European Food Safety Authority (EFSA) er det 10 mikronæringsstoffer som bidrar til normal immunsystemfunksjon. Disse inkluderer vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, vitamin D, folat og sporelementene kobber, selen, sink og jern.

MC 11 Lipider og oljer
MC 11 Lipider og oljer

Naturlige lipider og oljer er avgjørende for kroppen vår. Flerumettede fettsyrer som omega-3 og omega-6 fettsyrer er essensielle for kroppen vår og bør inntas gjennom mat. De aktive ingrediensene i omega-3-fettsyrene dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) bidrar til normal hjertefunksjon. DHA bidrar også til å opprettholde normal hjernefunksjon og normalt syn. Denne positive effekten oppstår når minst 250 mg DHA konsumeres daglig. Også verdt å nevne her er fosfor, som er et essensielt mineral som bidrar til normal funksjon av cellemembranen, og kolin, som bidrar til normal fettomsetning.

MC03 Cellematrise og sukkermetabolisme
MC03 Cellematrise og sukkermetabolisme

Cellematrisen representerer bindevevet i kroppen vår. Dette vevsområdet spiller en nøkkelrolle som mediator og filter for alle utvekslingsprosesser. Kostvaner og miljøpåvirkninger kan endre strukturen til det mellomliggende vevet. Kroppens eget stoffskifte danner grunnlaget for alle utvekslingsprosesser. Energien og mikronæringsstoffene tas opp i form av mat og omdannes til en organisk brukbar form ved metabolisme. Her finner du våre produkter fra kategori 03. Du kan finne all informasjon om de eksakte ingrediensene og deres effekter på de respektive produktsidene.

MC 06 DNA, celledeling og nukleotider
MC 06 DNA, celledeling og nukleotider

Vekst og vedlikehold av alle kroppsfunksjoner krever konstant cellefornyelse for dette må kroppen syntetisere proteiner. Viktige mikronæringsstoffer i denne sammenhengen inkluderer folsyre, vitamin B12, vitamin D, samt mineralene kalsium og magnesium og sporstoffet sink. Alle disse stoffene har en funksjon i celledeling. Sink bidrar også til normal protein- og DNA-syntese. Byggesteinene til DNA (deoksyribonukleinsyre) og RNA (ribonukleinsyre) er kroppens egne nukleotider. Morsmelk er også rik på slike nukleotider og RNA. Mens DNA inneholder den genetiske informasjonen, det vil si den komplette planen for konstruksjonen og funksjonen til hele organismen, fungerer RNA blant annet som en formidler av denne informasjonen. De har den sentrale oppgaven å kontrollere cellenes strukturelle, metabolske og energiske funksjoner.


MC 09 Syre-Base og mineraler
MC 09 Syre-Base og mineraler

En balansert syre-basebalanse i kroppen vår er nødvendig for regulerte metabolske prosesser. Ved ubalanse kan mange årsaker som mangel på trening, stress og kosthold være årsaken til dette. Som et resultat aktiverer organismen kroppens egne reguleringssystemer, som nøytraliserer de overskytende syrene eller basene og kvitter seg med dem via utskillelsesorganene. For å gjøre dette bruker mennesker ulike avhendingsveier som lunger, nyrer, hud og slimhinner. Som et sporstoff bidrar sink til normal syre-base metabolisme.

MC 12 Lever & Svovel
MC 12 Lever & Svovel

De økende miljøgiftene kan ofte ikke oppfattes subjektivt og belaster organismen på en rekke måter. Normalt klarer kroppen å eliminere giftstoffer gjennom lungene, leveren og nyrene. Svovel er en uunnværlig komponent i mange av kroppens egne stoffer som enzymer, hormoner eller essensielle aminosyrer. Hvis du ikke får i deg nok svovel fra ditt generelle kosthold (f.eks. fra peanøtter eller fisk), kan tilskudd med kosttilskudd være et fornuftig alternativ.

MC 13  Flora & Fordøyelse

For tusenvis av år siden ble tarmen ansett som sentrum for immunsystemet og helsen i alle eldgamle kulturer. En sunn tarmbarriere er viktig for sikker absorpsjon av næringsstoffer og væsker. Det sikrer at immuntoleransen opprettholdes og tjener samtidig til å avverge infeksjoner.